Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes eperkrémleves

MME MME
1 5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megpucoljuk, megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni. Az olajon megpirítunk a cukrot, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília kikapart belsejét.
  2. Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, egy kevés citromlevet és a citrom felének lereszelt héját. Folyamatos keverés mellett kb. 15 percig főzzük, amíg a kiengedett leve felforr. 
  3. A levesből kivesszük a szegfűszeget, és egy botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni, majd további 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Tejszínnel vagy tejszínhabbal meglocsolva fogyasztjuk.

    Hűsítő gyümölcslevesek >>> 

    Epres finomságok >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendő az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá cukrot és fűszereket. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss