Elkészítés: Először a pudingot készítjük el, mert annak hűlnie kell. A 2 csomag epres pudingot összekeverjük az 5 evőkanál cukorral, simára keverjük a 7 dl tejjel, és a folytonos keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Amikor kész, hideg helyre tesszük.
Majd a 10 tojásból a szokott módon piskótát sütünk. Természetesen ha valaki szeretné, nagyon szívesen leírom ennek a menetét is!!!!! Kb. 20x30cm-es tepsiben sütjük.
Amikor megsült, még melegen 3 felé vágjuk, és 3 külön tálcán hagyjuk hűlni.
Amíg a piskóta hűl, robotgéppel, botmixerrel, turmixszal... ami kéznél van pépesítjük a szép epreket. Néhány szemet viszont meghagyunk a díszítéshez!
Ez idő alatt remélhetőleg kihűlt a pudingunk. Ha már hideg vagy majdnem hideg, hozzákeverünk robotgéppel 5-6 dkg margarint és a pépesített epret. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt úgy, hogy közben hozzáadjuk az 1 csomag habfixálót vagy zselatin fixet. Én ez utóbbit szoktam használni, mert jó kemény lesz tőle a hab. Az én módszerem így néz ki: kb. 1 percig 2-3-as fokozaton keverem a tejszínt, ekkor beleöntöm - folyamatos keverés közben - a zselatinfixet, majd 3-as fokozaton addig keverem a géppel, amíg a kívánt keménységet el nem éri.
Amikor kész, rövid időre hűtőbe tesszük a habot, hogy még jobban összeálljon. Ez kb. fél óra. Majd a habot és az epres krémet szépen összekeverjük, inkább csak forgatjuk. Ekkora valószínűleg kihűlt teljesen a piskótánk - ha véletlenül mégsem, akkor várjunk, amíg teljesen hideg lesz - és mindkét réteget megkenjük a krémmel, valamint a tetejére is kenünk belőle.
Ha nincs körülötted torkoskodó férjed és kisfiad, talán még az oldalára is jut a krémből!! :)
A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük, és a tasakon lévő leírás szerint elkészített tortazselével bevonjuk.
Picit hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.