Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes eperkocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag eper ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 5-6 dkg margarin
  • 5 dl habtejszín (ha cukrozott habtejszínből csinálod, akkor már nem kell bele plusz cukor, ha nem, akkor a tejszínen lévő leírás szerint cukrozzuk)
  • 1 csomag habfixáló/zselatinfix
  • kb. 50 dkg eper
  • A tetejére:
  • 1 csomag piros tortazselé
  • víz
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: Először a pudingot készítjük el, mert annak hűlnie kell. A 2 csomag epres pudingot összekeverjük az 5 evőkanál cukorral, simára keverjük a 7 dl tejjel, és a folytonos keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Amikor kész, hideg helyre tesszük.

Majd a 10 tojásból a szokott módon piskótát sütünk. Természetesen ha valaki szeretné, nagyon szívesen leírom ennek a menetét is!!!!! Kb. 20x30cm-es tepsiben sütjük.

Amikor megsült, még melegen 3 felé vágjuk, és 3 külön tálcán hagyjuk hűlni.

Amíg a piskóta hűl, robotgéppel, botmixerrel, turmixszal... ami kéznél van pépesítjük a szép epreket. Néhány szemet viszont meghagyunk a díszítéshez!

Ez idő alatt remélhetőleg kihűlt a pudingunk. Ha már hideg vagy majdnem hideg, hozzákeverünk robotgéppel 5-6 dkg margarint és a pépesített epret. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt úgy, hogy közben hozzáadjuk az 1 csomag habfixálót vagy zselatin fixet. Én ez utóbbit szoktam használni, mert jó kemény lesz tőle a hab. Az én módszerem így néz ki: kb. 1 percig 2-3-as fokozaton keverem a tejszínt, ekkor beleöntöm - folyamatos keverés közben - a zselatinfixet, majd 3-as fokozaton addig keverem a géppel, amíg a kívánt keménységet el nem éri.

Amikor kész, rövid időre hűtőbe tesszük a habot, hogy még jobban összeálljon. Ez kb. fél óra. Majd a habot és az epres krémet szépen összekeverjük, inkább csak forgatjuk. Ekkora valószínűleg kihűlt teljesen a piskótánk - ha véletlenül mégsem, akkor várjunk, amíg teljesen hideg lesz - és mindkét réteget megkenjük a krémmel, valamint a tetejére is kenünk belőle.

Ha nincs körülötted torkoskodó férjed és kisfiad, talán még az oldalára is jut a krémből!! :)

A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük, és a tasakon lévő leírás szerint elkészített tortazselével bevonjuk.

Picit hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Ha nem szeretitek a túl vastag krémet, akkor vagy felezzétek a krém adagját, vagy nagyobb tepsiben süssétek a piskótát, mert így irtó vastag a krém. Remélem, a képen is látszik! Illetve így egy könnyű, nem túl édes nyári süteményt kapsz. Ha jobban szeretitek a nagyon édes dolgokat, akkor a krémnél mindenhol emeljétek a cukor adagját.
- nemetinetimi

Ezek is érdekelhetnek

Friss