Tejszínes diótorta

Hozzávalók

  • 45 dkg darált dió
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 3 dl habtejszín
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)

Elkészítés

    1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval és 15 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáit egyenként beledolgozzuk, végül 25 dkg darált diót is beleforgatunk.
    2. Előmelegített sütőben, 180 fokon, margarinnal kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    3. A krémhez a tejet 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal tűzre tesszük, és mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk az előtte 20 dkg dióval elkevert lisztet. Felforraljuk, besűrítjük, majd lehűtjük.
    4. A margarint habosra keverjuk, majd hozzáadjuk a hideg diós krémhez. A tortalapot a kapcsos formában töltjük meg a krémmel. Ha megdermedt, kemény habbá vert tejszínhabbal vonjuk be, és diószemekkel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin