Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes cukkinikrémleves II.

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukkinit megmossuk, majd 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a maradék cukkinit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát finomra reszeljük, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A csíkokra vágott cukkinit kevés margarinon megfuttatjuk, majd kevés vízzel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A maradék margarint egy edényben felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a lisztet, a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit
és tovább pároljuk. Felöntjük vízzel, és kb. 20 percig főzzük, ezután áttörjük (vagy botmixerrel pépesítjük), és
még egyszer felforraljuk.

A tejszínt összekeverjük a tojásssárgájával, belekeverjük a tűzről levett levesbe, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Levesbetétként beletesszük a csíkokra vágott cukkínit, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss