Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csokoládétorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 ek liszt (+ a szóráshoz)
  • 2 csomag sütőpor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • vaj
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 20 dkg csokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • tortadara
  • francia drazsé
  • csokoládé

Elkészítés

  1. A piskótához felverünk 4 db tojást, 4 ek cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot. Ezután hozzákeverünk 4 ek lisztet, 1 csomag sütőport és 2 ek cukrozatlan kakaóport. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  2. Ugyanezt megismételjük a tészta maradék hozzávalóival, meg mindkét piskótalapot kihűtjük.
  3. A krémhez a tejet, a csokoládés pudingport és a cukrot sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és még forrón hozzákeverjük a csokoládét. Hideg vízbe tesszük, és teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A két piskótalap közé kenjük a krém felét, a másik felével bevonjuk a tortát.
  4. Felverjük a habtejszínt, habzsákba töltjük, és ízlés szerint tejszínnel, francia drazséval, tortadarával és csokoládéval díszítjük a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss