A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az étolajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és az apróra tördelt csokoládét, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük, rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, a torta oldalát is bevonjuk a krémmel. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk vele, majd miután megdermedt díszíthetjük.