Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csokoládétorta

90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 28 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 14 ek víz
  • 2 ek étolaj
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 ek cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • rum (ízlés szerint)
  • 3 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az étolajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
  2. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és az apróra tördelt csokoládét, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük, rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
  3. A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, a torta oldalát is bevonjuk a krémmel. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk vele, majd miután megdermedt díszíthetjük.

ASZALT SZILVÁS CSOKOLÁDÉTORTA >>> 

MELYIK LESZ AZ ORSZÁG TORTÁJA? MEGKÓSTOLTUK A DÖNTŐS DESSZERTEKET! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss