Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csokoládétorta II.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a cukorral a sárgákat habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm.

A krémhez a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzöm, majd ha egy kicsit kihűlt, belekeverem a margarint. Amikor teljesen kihűlt, hozzáadom a tejszínt is, és habosra verem.

Ha kihűlt a piskóta, 3 lapba vágom és megkenem a krémmel, kívülről is bevonom, tetszés szerint díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss