Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A masszát kivajazott, liszttel behintett tortaformában, előmelegített sütőben (180 fokon) 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez 2 dl tejszínt a tejcsokival a cukorral felfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra vert vajat, majd apránként hozzáadjuk a 2 dl felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 részbe vágott tésztát, és a torta oldalát és tetejét. Tetejére még rákenjük a maradék habosra vert tejszínhabot, és végül kakaóport szitálunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre