Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csokikrémes torta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszínhab
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját habosra verjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukros tojássárgájához a lisztet és a kakaót, jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Először 180 fokon sütjük kb. 20 percig, aztán 160 fokon tűpróbáig. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd 3 felé vágjuk.

A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd a gőz fölött felolvasztott csokoládét összekeverjük a kakaóval, és ezt a masszát óvatosan belekeverjük a tejszínhabba.

A tortát megkenjük a csokikrémmel, és összeillesztjük a szinteket. A tetejét díszíthetjük: cikk-cakkban rálocsoljuk a felolvasztott csokival, hagyjuk, hogy az oldalán egy kicsit lecsurogjon és megdermedjen, ha maradt a krémből, akkor habzsákba tesszük, és szép rózsákat nyomunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss