Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-csokikrémes torta

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • A formához:
  • vaj
  • liszt
  • A tejszínes csokikrémhez:
  • 6 dl habtejszín
  • 1,5 tábla csoki (étcsoki + tejcsoki vegyesen)

Elkészítés

    1. A kakaós piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukor ral habosra keverjük. A lisztet és a kakaóport összekeverjük. A tojás sárgás masszához részletekbe beleszitáljuk a lisztes kakaóport. Majd végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjés habot - vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
    2. Egy 20 cm-es torta forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Beleöntjük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percig sütjük. (Végezzünk tűpróbát!) Kivesszük a piskótát a formából és hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
    3. A krémhez a tejszínből kemény habot verünk, a csokikat vizgőz felett megolvasztjuk, majd a tejszínhez adjuk és összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát is! Tetejére én csillagcsöves kinyomóval kis halmokat nyomtam, amelyekre fehér csokis spirálokat tettem! Oldalát fésűs habkártyával díszítettem!

      NARANCSOS CSOKITORTA>>>  

      KINDER TORTA>>> 

      CSOKIS-KEKSZTORTA SÜTÉS NÉLKÜL>>> 


Megjegyzés

Tetejére én csillagcsöves kinyomóval kis halmokat nyomtam, amelyekre fehér csokis spirálokat tettem! Oldalát fésűs habkártyával díszítettem! Anyósom szülinapjára készítettem! :)

Ízek a konyhámból
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin