Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes csoki mousse

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 17 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • málna vagy áfonya

Elkészítés

    Elkészítés: Egy kis tejszínnel mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk a csokit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Egy másik edényben a tejszínt is habbá verjük.

    A tojások sárgáját belekeverjük a már kissé lehűlt csokiba, majd lassan, óvatosan a tejszínhabot és a tojásfehérjét beleforgatjuk a csokiba. Tálkákba vagy poharakba porciózzuk, és behűtjük pár órára.

    Friss áfonyával vagy málnával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin