Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csőben sült tejszínes csirkemell

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell (nagyobb)
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • gyros fűszerkeverék
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3-5 ek olaj
  • 40 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 marék sütőtök
  • 1 marék sárgarépa
  • 1 marék karfiol
  • 1 marék brokkoli
  • ételízesítő
  • vaj
  • 2 dl tejszín
  • 34,5 dkg natúr joghurt
  • 1 db tojás
  • tej
  • 15 dkg sajt (edámi)

Elkészítés

    1. A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezett (só, bors, petrezselyemzöld, gyros fűszerkeverék, zúzott fokhagyma) olajban állni hagyjuk egy éjszakát a hűtőben.
    2. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 
    3. A csirkemellet serpenyőben megpirítjuk. A hagymát szeletekre vágjuk, a sütőtököt felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük.
    4. Ételízesítővel ízesített vízben blansírozzuk, majd hideg vízbe dobjuk őket. Lecsepegtetjük, majd vajjal kikent tepsibe tesszük őket. Tejszínnel leöntjük, majd a megsült csirkét a zöldségekre halmozzuk.
    5. A joghurtot összekeverjük a tojással, egy kevés tejjel, majd a húsra öntjük, végül az egészet gazdagon megszórjuk sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük addig, míg a sajt ráolvad.

    CSŐBEN SÜLT RAKOTT BROKKOLI>>> 

    CSŐBEN SÜLT SAJTOS-ZÖLDSÉGES TÉSZTA>>> 

    CSŐBEN SÜLT KARFIOLOS CSIRKECOMB>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin