Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csirkemellfalatok pennével

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet apró darabokra vágjuk, lehet csíkozni is. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.

A penne tésztát ételízesítős vízben megfőzzük.

Közben a hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk. A tejszínt kikeverjük a tojással és a keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A serpenyőt a tűzről levéve összekeverjük a húst a mártással.

Sütőtál aljára kevés vajat teszünk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.

Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez.

Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta.

Tálaláskor is adhatunk rá sajtot, valamint frissen borsot őrölhetünk rá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss