Tejszínes csirkemell ínyenc módra

default user icon
15 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz kukorica
  • 1 doboz gomba
  • zöldborsó (egy pici a szín kedvéért)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagy pohár tejföl (12%)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • kaporlevél
  • petrezselyem
  • színes bors (durvára tört)
  • provance-i fűszerkeverék
  • 2 teáskanál mustár

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, a csirkemelleket felcsíkozva hozzáadom. A fűszereket (mindenből egy picit) beleteszem, és egy pohár vízzel felöntve puhára párolom a húst. Mikor ez megvan, hozzáadom a gombát, kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább párolom őket. Mikor már a hús és a zöldséget puhák, akkor a tejfölt hozzáteszem, és 2 percig fedő alatt összepárolom. Ha idáig megvagyok, akkor a főzőtejszínt adom hozzá, majd a mustárt. Majd mikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket (minimális mennyiségben) hozzáadom. 2-3 percig hagyom a tűzön.

Megjegyzés

Penne tésztával szoktam tálalni, jelen pillanatban is ezt csinálom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Friedl Patrik 1 évvel ezelőtt
Elkészítettem és egyszerűen remek volt. Kiadós, finom és ez a bő ízvilág mesés. Én még tettem bele egy kevés piros kaliforniai paprikát is, hogy feldobja a színvilágot és nagyon passzolt a zöld és a sárga mellett. Tényleg nagyon jó a recept, menit is az 5 csillag! :)
Simon László 3 évvel ezelőtt
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Hosszú évek távlatában nagyon kellemes és jól eső érző, hogy gondoskodhattam néhány család ebédjéről, vacsijáról ;) A recept teljesen egyéni ötlet lapján készült. További jó főzést és étvágyat hozzá! :)
Podezsán Virág 4 évvel ezelőtt
Wow, szuper a kép is! Már rég elmentettem, mert amióta egyszer megcsináltam, az egyik kedvencem. Köszi:)
Tetézi Éva 4 évvel ezelőtt
ezúton jelzem, kukorica és borsó konzerv helyett mirelit mexikói zöldség-keverékkel is isteni finom! :)
Tetézi Éva 6 évvel ezelőtt
Isteni lett, biztosan bekerül a kedvenc receptjeim közé, és tovább is adom, mert mind a 10 ujjunkat megnyaltuk! Ennél finomabb csirkeragut (eddig ;o) még nem ettem! Gratulálok a recepthez! Megjegyzésem: nekem nem volt szükség vízzel felönteni a husit, mert elegendő vizet eresztett. A már tejszínesen rotyogó raguba beledobtam egy babérlevelet is, aztán pedig a végén trappista sajt reszelékével tettem még krémesebbé. A borsót inkább a körethez (rizibizinek) adtam.
Kismarton Judit 6 évvel ezelőtt
Nekem is kellett a teföl előtt egy kis keményítő, így jobb az állaga, nagyon finom Köszi a receptet
Timtsi 9 évvel ezelőtt
Köszi a receptet!!!Én is tettem bele a végén étkezési keményítőt,mi így jobban csípjük ezeket a húsos dolgokat.Nagyon finom lett!!!!:-)))
10 évvel ezelőtt
Tényleg isteni, köszönet a receptért!!!
Fekete Csilla 10 évvel ezelőtt
Kipróbáltam és nagyon finom! Alig lehet abbahgyni! :-)
Makainé Kiss Fernanda 10 évvel ezelőtt
Tényleg isteni ez az étel és az elkészítése is egyszerű és gyors is sztem. A férjem és a gyerkőcök is nagyon ették. Gratulálok hozzá és nagyon köszi!

Hasonló Receptek

Magazin