Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes csirkemell baconnal

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 ek tejföl
  • 1 darab tojás
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 4 szelet bacon szalonna
  • bors
  • petrezselyem
  • 2 dl főző tejszín
  • 5 dl víz
  • 1 csomag Maggi Négysajtos csirkemell alappor
  • 1/2 csomag penne tészta
  • 1 db póréhagyma

Elkészítés

    1. A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd körül-belül 20 percig állni hagyjuk.
    2. Közben 2 evőkanál tej fölt összekeverünk 2 evőkanál liszttel, hozzáadunk egy egész tojást, 10 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint apróra vágott petrezselymet, majd ezt a masszát összekeverjük a csirkemellel.
    3. A póréhagymát karikákra szeleteljük, a bacont pedig kb. fél centis csíkokra vágjuk. A penne tésztát összekeverjük a már előkészített csirkemellel, hozzáadjuk a póréhagymát és a bacon szalonnát is.
    4. A 2 dl tej színt összekeverjük a csirkemell alapporral, majd hozzáöntünk 5 dl vizet. A tésztás csirkemellet beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a tej színes alapot, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
    5. Alacsony hőfokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

A fűszerezésre figyeljünk oda, mert a sajt is elég sós, főleg a füstölt sajt!

Szepi Ági
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin