Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes csirkemell aszalt paradicsommal és bébispenóttal

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szárított paradicsom (olajban eltett)
  • 10 dkg konyhakész bébispenót
  • 200 ml főzőtejszín

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, közepes szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. Egy nagyobb serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk a hússzeleteket, közben sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Ha ezzel elkészültünk, egy tűzálló tálba szedjük a hússzeleteket. 
    2. A meghámozott, összezúzott fokhagymát, a lecsepegtetett, felcsíkozott szárított paradicsomot és az aprított spenótot a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk, majd kevergetve, néhány percig pirítjuk, pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és az egészet a csirkére locsoljuk.
    3. Ezután nincs más dolgunk, mint a 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük nagyjából 20-30 perc alatt. Koktélparadicsommal és friss zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk. 

    Nézd meg videón is, hogyan készül a tejszínes csirkemell aszalt paradicsommal és bébispenóttal >>>

    EGYSZERŰ PARADICSOMOS-TONHALAS SPAGETTI >>> 

    CSODAKARFIOL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin