Elkészítés: A vizet a cukorral 5 percig forralom, ezalatt kissé besűrűsödik (ha nem, nem kell megijedni, csak szirupos legyen). Közben a szilvát kimagozom, és a szirupban 5 percig főzöm. A tűzről levéve rummal ízesítem, majd hagyom állni egy kicsit.
A nagyobb májakat félbevágom, majd megforrósított vajon megpirítom. Liszttel meghintem, kicsit tovább sütöm, majd tejszínnel felöntöm. A szilvát 1-2 dl sziruppal (főzőlével) együtt hozzáadom (én néha több levet adok hozzá, hogy sok legyen a szósz), majd felforralom. Lehet sózni, borsozni egy kicsit, függően attól, ki mennyire szereti édesen.
Rizs és burgonykrokett illik hozzá köretnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre