Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csirkemáj rumos aszalt szilvával

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet a cukorral 5 percig forralom, ezalatt kissé besűrűsödik (ha nem, nem kell megijedni, csak szirupos legyen). Közben a szilvát kimagozom, és a szirupban 5 percig főzöm. A tűzről levéve rummal ízesítem, majd hagyom állni egy kicsit.

A nagyobb májakat félbevágom, majd megforrósított vajon megpirítom. Liszttel meghintem, kicsit tovább sütöm, majd tejszínnel felöntöm. A szilvát 1-2 dl sziruppal (főzőlével) együtt hozzáadom (én néha több levet adok hozzá, hogy sok legyen a szósz), majd felforralom. Lehet sózni, borsozni egy kicsit, függően attól, ki mennyire szereti édesen.

Rizs és burgonykrokett illik hozzá köretnek.

Megjegyzés

Nagyon finom, ha valaki szereti a gyümölcsös, édes ízeket. Nálunk nagy sikert aratott a család körében! Más aszalt gyümölccsel is lehet készíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss