Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csirkeleves

MME MME
4/5
90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkét a megtisztított, feldarabolt leveszöldséggel és póréhagymával együtt 1 liter, forrásban lévő, sós vízbe tesszük és a szokásos módon levest főzünk belőle. Leszűrjük (a főtt csirkét tormás almapürével és burgonyával főfogásként fogyasztjuk el). Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Megszórjuk curryval, meghintjük liszttel és 2 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel és összefőzzük. A tejszínben kikeverjük a tojások sárgáját , apránként forró levest adunk hozzá, majd az egészet a levesbe öntjük és összemelegítjük, de már nem forraljuk.

Ezek is érdekelhetnek