Elkészítés: Hagyományos módon piskótát sütünk a 8 tojásból.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vízzel összekeverjük, beletesszük a citrom levét és héját, majd a lisztet, és gőz fölött sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint.
A tortalapot 3 felé vágjuk, meglocsolgatjuk a lapokat citromlével.
A tejszínt keményre verjük, kétfele osztjuk.
A lapokat megtöltjük: először a citromos krémet kenjük a lapra, majd a tetejére tejszínhabot is kenünk. A tejszín második felét megszínezzük ételfestékkel, kis citromlevet is adunk hozzá, ezzel vonjuk be a tortát. (Jó intenzív, citromos íze van.) Tetejét ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre