Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-citromos spagetti

Hozzávalók

  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 10-12 dkg reszelt parmezán (+ a tetejére)
  • 1 db citrom (leve és héja)
  • bors
  • 50 dkg spagetti
  • 1 ek olívaolaj
  • olívabogyó

Elkészítés

    1. A fokhagymával alaposan bedörzsölünk egy tálat. A tejszínt a tűzhelyen besűrítjük a parmezánnal, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A csomagon található utasítás szerint forrásban lévő sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük a tésztát, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. A tésztát a fokhagymás tálba tesszük, majd ráöntjük a citromos szószt. Megszórjuk reszelt parmezánnal és a lereszelt citromhéjjal. Ízlés szerint olívabogyóval díszíthetjük.

    SPAGETTI HÁZI PESTÓVAL ÉS KOKTÉPARADICSOMMAL>>> 

    SPAGETTI CARBONARA>>> 

    A LEGEGYSZERŰBB BOLOGNAI SPAGETTI>>> 

Megjegyzés

A verseny előtt pár nappal készítettem először, de nem utoljára. Érdemes kipróbálni.

Cintia24
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek