Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 ek étolaj
  • 1 mk sütőpor
  • A piskóta lekenéséhez:
  • 3 ek baracklekvár
  • A krémhez:
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 4 dl habtejszín
  • 1 ek baracklekvár

Elkészítés

Először a krémet készítem el, hogy jól le tudjon hűlni a hűtőben.

A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni!

A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is. Jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. 2/3 részét a citromos krémhez keverjük.

Az 1/3 részéhez 1 ek baracklekvárt keverünk. A hűtőbe tesszük felhasználásig.

A piskóta elkészítése: A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzákeverjük az étolajat is. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzá keverjük.

Kibélelünk egy tepsit (37×32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskótát kivesszük a konyharuhából, lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém felével kenjük le és feltekerjük.

A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel, majd a maradék citromos és baracklekváros krémmel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss