Először a krémet készítem el, hogy jól le tudjon hűlni a hűtőben.
A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is. Jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. 2/3 részét a citromos krémhez keverjük.
Az 1/3 részéhez 1 ek baracklekvárt keverünk. A hűtőbe tesszük felhasználásig.
A piskóta elkészítése: A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzákeverjük az étolajat is. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzá keverjük.
Kibélelünk egy tepsit (37×32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából, lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém felével kenjük le és feltekerjük.
A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel, majd a maradék citromos és baracklekváros krémmel díszítjük.