Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes burgonyaleves baconnel

default user icon
1
Tejszínes burgonyaleves baconnel

Hozzávalók

  • 1500 g burgonya
  • 4-5 szelet bacon
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 kis fej zeller
  • 1 szál póréhagyma
  • 1500 ml zöldséges erőleves
  • 120 ml tejszín
  • 30 g margarin
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

    Hámozzuk meg a burgonyát, alaposan mossuk meg, majd kockázzuk fel.

    A leveszöldséget, valamint a póréhagymát szintén tisztítsuk és mossuk meg. Vágjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra, a zellert pedig kockákra. A pórét ferdén karikázzuk fel.

    A margarint olvasszuk fel egy nagyobb fazékban. Forgassuk bele a burgonyakockákat, pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a felaprított leveszöldséget, öntsük fel 500 ml erőlevessel, és főzzük 10 percig. Végül tegyük bele a hagymakarikákat, és további 5 percig főzzük.

    A levesből emeljünk ki 2 evőkanálnyi zöldséget, és tegyük félre. A többit a levessel együtt turmixoljuk össze. Az így kapott pürét öntsük fel a tejszínnel, majd keverjük csomómentesre, tegyük bele az előzőleg kiemelt zöldségeket, öntsük hozzá a maradék erőlevest. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, végül forraljuk össze. A levest merjük tányérokba, és tálaljuk.

Megjegyzés

Kolbásszal, virslivel, füstölt hússal vagy bacon-csipsszel is elkészíthető ez a leves.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bellamia
Nem vagyok biztos benne, hogy okos dolog marganinban pirítani a hozzávalókat. Ha már bacon-nel lesz tálalva, én inkább annak zsírjával dolgoznék.

Hasonló Receptek

Magazin