Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-brokkolis tészta

5/5
Tejszínes-brokkolis tészta

Hozzávalók

  • 1 csomag hosszú metélt
  • A szószhoz:
  • 20-30 dkg brokkoli
  • 20-30 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 0, 5 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • fokhagyma-granulátum
  • 30-40 dkg pizzafeltét sajt
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    A tésztát kifőzzük a megszokott módon. Miután kifőztük, keverjük át egy kis fűszerpaprikával, de ez elhagyható.

    A szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a zsírját. A sült szalonna darabkákat félretesszük. A hagymát félbe, majd vékony cikkekre szeleteljük.

    Hozzáadjuk a zsírhoz és elkezdjük pirítani. Közben a kisült szalonnát fűszerezem kevés sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és fűszerpaprikával (A fűszerezés nagyon pikánssá teszi az ételünket).

    Miután a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt brokkolit (ami fagyasztott is lehet). Ha a brokkoli is megpuhul, az apró darabokra szelt fokhagymát is pirítjuk pár percig.

    Beleöntjük a főzőtejszínt, a tejet és kevés vizet. Kicsit hagyjuk, hogy összeforrjon. Fűszerezzük az ételízesítővel, borssal, kevés sóval.

    Elkeverjük. (Kicsit híg a szósz, ezért én egy kis lisztet szórtam rá és így szépen besűrűsödött.) Hagyjuk még pár percig rotyogni, aztán zárjuk el.

    Tálalás: A tésztánkra a szósz, a szószunkra a sajt, a sajtra pedig a fűszeres szalonna darabkáink kerüljenek.

    Egészségetekre!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin