Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-brokkolis tészta

5/5
45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A tésztát kifőzzük a megszokott módon. Miután kifőztük, keverjük át egy kis fűszerpaprikával, de ez elhagyható.

A szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a zsírját. A sült szalonna darabkákat félretesszük. A hagymát félbe, majd vékony cikkekre szeleteljük.

Hozzáadjuk a zsírhoz és elkezdjük pirítani. Közben a kisült szalonnát fűszerezem kevés sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és fűszerpaprikával (A fűszerezés nagyon pikánssá teszi az ételünket).

Miután a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt brokkolit (ami fagyasztott is lehet). Ha a brokkoli is megpuhul, az apró darabokra szelt fokhagymát is pirítjuk pár percig.

Beleöntjük a főzőtejszínt, a tejet és kevés vizet. Kicsit hagyjuk, hogy összeforrjon. Fűszerezzük az ételízesítővel, borssal, kevés sóval.

Elkeverjük. (Kicsit híg a szósz, ezért én egy kis lisztet szórtam rá és így szépen besűrűsödött.) Hagyjuk még pár percig rotyogni, aztán zárjuk el.

Tálalás: A tésztánkra a szósz, a szószunkra a sajt, a sajtra pedig a fűszeres szalonna darabkáink kerüljenek.

Egészségetekre!

Ezek is érdekelhetnek

Friss