Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-brokkolis farfalle

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg farfalle tészta
  • 40 dkg brokkoli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 ek fenyőmag
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. 
    2. A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük. A hosszabb szárakat levágjuk és felaprítjuk.
    3. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a fenyőmag felét, a brokkoliszárat, és összesütjük. Hozzákeverjük a brokkolirózsákat és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felfőzzük.
    4. Végül beleforgatjuk a tésztát.Megpirítjuk a maradék fenyőmagot, és a tányérokra szedett tésztáraszórjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin