Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes bolognai lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • A raguhoz:
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ek extra szűz olíva olaj
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 szál zeller
  • bors
  • 10-13 db friss bazsalikomlevél
  • oregánó
  • 2 dl vörösbor
  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1-2 db babérlevél
  • A besamelhez:
  • 3-4 ek vaj
  • 3-4 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 2 csipet szerecsendió
  • 4 ek reszelt parmezán
  • A tészta:
  • 50 dkg lasagne száraztészta
  • A tetejére:
  • parmezán
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A zöldségeket és a szalonnát kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a vegyes darálthúst. Lassú tűzön fehéredésig pároljuk, majd lefedve nagyjából 1 órán át főzzük.
    2. Közben hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sót és borsot majd felöntjük a vörösborunkkal. Miután a bort elfőtte, beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, a babérlevelet, illetve a bazsalikom levelek felét. Lefedve 45-60 percig főzzük így, majd hozzáadjuk az oregánót és a maradék bazsalikomot, és további 10 perc alatt, néha megkeverve készre főzzük.
    3. A raguból kiemelünk 2-3 evőkanállal, és egy kis tálban elkeverjük a főzőtejszínnel. Ezután hozzáadjuk a bolognai szószunkhoz. Ízlés szerint pár félbevágott koktélparadicsommal "turbózhatjuk".
    4. A besamelhez a vajat közepes tűzön felolvasztjuk, majd nagyjából ugyanennyi lisztet adunk hozzá. Sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. A szerecsendióval, egy csipet sóval és a reszelt parmezánnal ízesítjük. Elkeverjük és hagyjuk 1 percet pihenni.
    5. Egy tepsi alját kikenjük egy fél merőkanálnyi raguval. Ráhelyezzük a tésztalapokat, majd újabb ragu kerül rá. A ragura bemaselt csöpögtetünk, valamint reszelt trappista sajtot szórunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a ragunk.
    6. A végén a tetejére először a besamel kerül, majd egy kevés bolognai szósz. Megszórjuk bőven reszelt parmezánnal, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából 35-45 percre. 

      LASAGNE - SOKFÉLEKÉPPEN - VÁLOGATÁS >>> 

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin