Elkészítés: A tésztához a margarint, a cukrot és a tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
Kétfelé osztjuk a tésztát, két egyforma nagyobb, kerek tortasütőbe kenjük. Az egyikre kevés cukorral keményre felvert tojáshabot teszünk úgy, hogy ne érjen a sütő széléig, és szeletelt mandulával megszórjuk. 175 fokos sütőben kb. 25
percig sütjük, a másikkal együtt. A másikat hamarabb ki kell venni!
A tojáshabos tésztát tortatálra tesszük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval keményre verjük, beleforgatjuk a lecsöpögtetett, apróra vágott ananászt, és a tojáshabos tésztára halmozzuk, elegyengetjük. A másik tésztalapot cikkekre, szeletekre vágjuk, így tesszük óvatosan a tejszínes krémre, különben szeleteléskor kinyomódna a hab.
Végül porcukrozzuk, csokicsíkokkal dekorálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre