Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-ananászos krémes

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • ananász
  • szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint, a cukrot és a tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

Kétfelé osztjuk a tésztát, két egyforma nagyobb, kerek tortasütőbe kenjük. Az egyikre kevés cukorral keményre felvert tojáshabot teszünk úgy, hogy ne érjen a sütő széléig, és szeletelt mandulával megszórjuk. 175 fokos sütőben kb. 25
percig sütjük, a másikkal együtt. A másikat hamarabb ki kell venni!

A tojáshabos tésztát tortatálra tesszük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval keményre verjük, beleforgatjuk a lecsöpögtetett, apróra vágott ananászt, és a tojáshabos tésztára halmozzuk, elegyengetjük. A másik tésztalapot cikkekre, szeletekre vágjuk, így tesszük óvatosan a tejszínes krémre, különben szeleteléskor kinyomódna a hab.

Végül porcukrozzuk, csokicsíkokkal dekorálhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss