Tejszínben sült zöldborsós-baconos csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • Só, bors
  • 4 db csirke comb
  • 2 db csirke mell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítés

    1. A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb, száraz serpenyőben, és amikor már ropogós, vegyük ki, tegyük félre.
    2. A visszamaradt zsiradékon süssük mega sózott, borsozott csirkehúsok minden oldalát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, majd a levessel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Mikor már majdnem elkészült, szórjuk bele a zöldborsót, és pároljuk tovább.
    3. A végén öntsük fel a tejszínnel, tegyük bele a sült bacont. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin