Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, és pici őröl borssal megszórjuk. Majd mindegyik szeletre ráhelyezünk 1 szelet bacon és 1 db uborkát. Feltekerjük, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel megszórjuk. 2 dl vízbe beletesszük a húsleveskockát, és addig melegítjük, ameddig feloldódik. 3 dl főzőtejszint 1 evőkanál liszttel és kevés alaplével simára keverünk, majd elősször az alaplevet öntjük a húsra, majd a tejszinnel elkevert lisztet. A tepsit fóliával lefedjük, és közepes lángon másfél óráig pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre