Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejmentes palacsinta

20 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk.
  2. Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!
  3. Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben. Vigyázzunk, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyjuk kicsit fakóra, mert kiszáradhat!
  4. Ha az egyik fele megsült, fomegfordítjuk, és kb. még fél percig sütjük.
  5. Megkeressük a kedvenc lekvárunkat, vagy a csokis mogyorókrémünket, megtöltjük, és jó étvággyal elfogyasztjuk! 

 

Megjegyzés

Szereted a palacsintát, de nem fogyaszthatsz tejet? Akkor ez a recept pont neked való! 8-10 palcsinta elkészítéséhez. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss