Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejkaramellás panna cotta

default user icon

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 db lapzselatin
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom héja reszelve

Elkészítés

    1. A tejet és a tejszínt egy tálba helyezzük, majd lassú tűzön felforraljuk. Amint felforrt, levesszük a tűzhelyről és a vízben kiáztatott zselatinlapot belehelyezzük, majd kevergetve kihűtjük. Cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal ízesítjük, desszertes poharakba öntjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy megdermedjen.
    2. Míg dermed, elkészítjük a tejkaramellát: cukrot karamellizálunk, majd felöntjük tejjel, és kiforraljuk. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, kihűtjük, és óvatosan a megdermedt panna cottára öntjük.

      Panna cotta receptek >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin