Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-zöldséges tarjaszelet

Hozzávalók

  • 4 szelet csont nélküli tarja /kb. 60 dkg/
  • 3-4 dl tejföl
  • 30-40 dkg padlizsán
  • 30-40 dkg paradicsom
  • 3-4 szál közepes újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű (friss vagy szárított ízlés szerint)
  • 10-15 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

    1. A tarját megmossuk, majd 2 dl tejfölben jól megforgatjuk és egy éjszakán át pihentetjük.
    2. A padlizsánt megmossuk, héjastúl szeletekre vágjuk, sózzuk / pl. fokhagymasóval/, szűrőkanálba rakva 20 percig pihentetjük, kissé letöröljük, majd kevés olajon serpenyőben, vagy forró grillen oldalanként megpirítjuk.
    3. A paradicsomokat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat kisebb karikákra vágjuk. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
    4. A húst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon forró serpenyőben /grillen/ oldalanként megpirítjuk. Hőálló tálban rétegezzük: sült hús és kevés olaj, padlizsán,- paradicsom,-hús,-padlizsán,- paradicsom,- hagyma. Megszórjuk kakukkfűvel, a 2 dl tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk a sajttal és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

    9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>>

    12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

Megjegyzés

Könnyű főétel vagy vacsora. Egyszerre készül a köret és a hús. Csirke mellfilével is készíthetjük.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin