Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Klasszikus zöldbableves házi nokedlival

default user icon
2 2.9/5

Hozzávalók

  • 45 dkg zöldbab
  • 2 ek zsír
  • 1 ek liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • pirospaprika
  • 1,5 l víz
  • A nokedlihoz:
  • 1 db fojás
  • 2 tk liszt

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban felforrósított zsíron üvegesre pirítjuk.
    2. A zöldbabot megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és a megdinsztelt hagymára dobjuk. Összekeverjük, és közepes lángon, fedő alatt pár percig pároljuk. 
    3. Ha kissé már megpuhult, megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, összekeverjük, meszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, és ismát alaposan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük forró vízzel, és lassú tűzön készre főzzük.
    4. A nokedlihez a tojást összekeverjük a liszttel, és egy bögréből vagy deszkáról kiskanállal a lobogva forró levesbe szaggatjuk. 

     

Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

bednem 3 évvel ezelőtt
Sajnos kevés karalábés étel kerül az asztalunkra, pedig egyszerű, finom és változatosan elkészíthető zöldség. Ma ez a leves lesz a kezdő fogás, szerintem senki sem fog tiltakozni!
fahejasalom 7 évvel ezelőtt
Én tettem még hozzá 2 evőkanál cukrot, és úgy lett az igazi. :)
Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés