Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös zöldbableves

default user icon
2 2.9/5

Hozzávalók

  • 60 dkg zöldbab
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1-2 ek ecet
  • pirospaprika
  • 1,5 l víz
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük.
    2. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez először belekeverjük a finomra vágott hagymát és petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást felöntjük kevés hideg vízzel, és simára keverjük.
    3. A rántást a leveshez adjuk, jól összeforraljuk, sóval és ecettel ízesítjük, majd hozzákeverjük a leves óvatos hozzáadásával átmelegített tejfölt.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Sajnos kevés karalábés étel kerül az asztalunkra, pedig egyszerű, finom és változatosan elkészíthető zöldség. Ma ez a leves lesz a kezdő fogás, szerintem senki sem fog tiltakozni!
fahejasalom 7 évvel ezelőtt
Én tettem még hozzá 2 evőkanál cukrot, és úgy lett az igazi. :)

Hasonló Receptek

Magazin