Tejfölös zöldbableves

default user icon
2 2.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg zöldbab
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1-2 evőkanálnyi ecet
  • pirospaprika
  • 1,5 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára.

    Közben azolajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a finomra vágott vöröshagymát és petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást öntsd fel kevés hideg vízzel, és keverd simára, végül add a leveshez. Jól forrald össze, ízesítsd sóval és ecettel, majd keverd hozzá a (leves óvatos hozzáadásával előbb átmelegített) tejfölt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bedő Erika 12 hónappal ezelőtt
Sajnos kevés karalábés étel kerül az asztalunkra, pedig egyszerű, finom és változatosan elkészíthető zöldség. Ma ez a leves lesz a kezdő fogás, szerintem senki sem fog tiltakozni!
Kónya Katalin 5 évvel ezelőtt
Én tettem még hozzá 2 evőkanál cukrot, és úgy lett az igazi. :)

Hasonló Receptek