Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös zöldbableves hússal és galuskával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 csokor új sárgarépa
  • 1 csokor új fehérrépa
  • 1 zeller
  • A galuskához:
  • 2 tojás
  • finomliszt (amennyit a tojás felvesz)
  • A rántáshoz:
  • olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Valamint:
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a fehérrépa és a zeller zöldjét jól megmossuk, hideg vízbe áztatjuk.

A húst és a zöldbabot hideg vízben feltesszük főni, sózzuk. Ha már félig megfőtt, beletesszük a már felaprított sárga- és fehérrépát, valamint a zellert is, tovább főzzük.

Ha minden kellően megpuhult, mehet bele a rántás, majd a tejföl, ezután pedig beletessszük a fehérrépa és a zeller zöldjét.

A galuska hozzávalóiból jó sűrű állagú tésztát készítünk, és nokedliszaggató segítségével a levesünkbe szaggatjuk, hagyjuk még pár percet főni, majd a fehérrépa és a zeller zöldjét egy villa segítségével kiszedjük, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

A családom kedvenc nyári levese, mindenki imádja.
- arvaikati

Ezek is érdekelhetnek

Friss