Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös zöldbableves citrommal

Hozzávalók

  • 25 dkg zöldbab
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél pohár tejföl
  • fél citrom leve
  • kevés liszt a habaráshoz
  • kókuszzsír
  • bors
  • 2 babérlevél
  • 1 friss ág kakukkfű
  • kevés kapor

Elkészítés

    1. A zöldbabot megmossuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. 
    2. A zöldbabot feltesszük főni sós vízben, és hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a felaprított fokhagymát, és egy megpucolt hagymát egészben. Amikor a zöldbab kissé megpuhult, hozzáadjuk a répát is. 
    3. A rántáshoz felaprítjuk a másik fej hagymát is, és kevés olajon megdinszteljük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadunk egy kevés lisztet, és a a levesből is merünk rá egy keveset. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a tejfölt is, simára keverjük, majd a leveshez öntjük. 
    4. Megsózzuk, megborsozzuk, és pár kiskanál citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Ezt a levest szélfútta bablevesnek neveztük el, mert a szomszéd kertjéből egy zöldbabszemet fújt át a szél, ami kikelt pont a zöldséges kertben (lásd a lenti képen). Egyetlen babszem kelt ki, tehát nem sok leves készült belőle, de így is elég volt négy személynek.

Braun Henriett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin