Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tejfölös zöldbabfőzelék

5 3.9/5

Hozzávalók

  • 75 dkg vajbab (zsenge)
  • 2 db babérlevél
  • 3 ek liszt (púpos)
  • 4 ek olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
    2. Közben a lisztből az olajon zsemleszínű rántást készítünk, majd megdinszteljük rajta a megtisztított, finomra vágott fokhagymát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt. Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet (nem lesz csomós). A rántást a forrásban lévő főzelékhez adjuk, és kevergetve újraforraljuk. Ezután még 5 percig forraljuk.
    3. Ha szükséges, megsózzuk a főzeléket, és az eettel, továbbá a cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

      Még több főzelék >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLTETES A FŐZELÉK >>> 

      Zöldbabos receptek >>> 

Megjegyzés

Kb. 1,6 literhez.

gaby53
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

bednem
Remek!
Abonta
A párom szerint isteni lett ez a zöldbabfőzelék! Köszönöm szépen, ez a kiváló receptet!
LaraAnya
Én kaporral csináltam, mint a tökfőzeléket, nagyon finom, annak aki szereti a kaprot! Próbáljátok ki! Én babérlevelet soha nem raktam még ebbe a főzelékbe, de köszönöm a tippet, sokkal jobb ízt adott neki. :)
pistuc
Az eddigi legjobb zöldbabfőzelékem lett, bár a sűrűségén finomítanom kell még (a főzelékek többnyire kissé hígra sikerülnek nekem). Ízletes és optimális állagú főzeléket készíteni nem is olyan könnyű feladat, mint azt sokan hiszik! Köszönöm a receptet, részemről csillagos ötös.
Csicsi24
Nagyon köszönöm a receptet,most ébredtem rá,hogy évek óta rosszúl csinálom ezt a főzeléket:) Nagyon finom lett...
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes