Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös zöldbabfőzelék

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejfölös zöldbabfőzelék elkészítéséhez a megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  2. Közben a lisztből az olajon zsemleszínű rántást készítünk, majd megdinszteljük rajta a megtisztított, finomra vágott fokhagymát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt.
  3. Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet (így nem lesz csomós). A rántást a forrásban lévő főzelékhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk. Ezután még 5 percig lassan forraljuk.
  4. Ha szükséges, megsózzuk a főzeléket. Az ecettel és a cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. 

Megjegyzés

Tipp: A főzeléket készíthetjük mirelit zöldbabból is, ez esetben rövidebb a főzési idő.
Kb. 1,6 literhez elegendő mennyiség. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss