Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • olívaolaj
  • tejföl
  • liszt
  • petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

    Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd a babot és a babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.

    Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.

    Aki nem rajong annyira a tejfölért, az a végén el is hagyhatja.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Cserhatine 2 évvel ezelőtt
Én ezt rendszeresen főzöm, \"zöldbab-pörköltnek\" nevezve. Nagyon finom nem csak füstölt húsból, akár lapocka, comb, sőt baromfi is lehet. Nagy előnye, hogy egyszerre megfő a főzelék és a pörkölt és jól összeérnek az ízek.
bednem 5 évvel ezelőtt
Mai hólapátolás után ideális ebéd ...nagyon finom lett!

Hasonló Receptek

Magazin