Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös zellerleves

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Szép sima zellergumót szerzünk be. A belső szívleveleket a gumón hagyjuk, és felhasználjuk a leveshez. A csontot hideg vízzel felöntve kb. 1,5 óráig forraljuk, megsózzuk. A zellert hámozás előtt megmossuk, meghámozzuk, és 6 mm-es kis kockákra vágjuk.

A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a feldarabolt zellert, s annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lefedve pároljuk, amíg a víz elpárolog. Ekkor hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet, áthevítjük vele, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük. A lángról lehúzva először egy kevés csontlevet öntünk rá, ezzel simára keverjük, és úgy adjuk a megszűrt csontléhez. Forrástól számítva 6-8 percig főzzük, hozzáadjuk a tejet és a törött borsot.

Betétként 2 darab zsemléből készült pirított kockával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss