Elkészítés: A burgonyát megkotorjuk - vagy lehámozzuk a héját -, és felaprítjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet beletesszük. Fűszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítő is mehet bele, és fedő alatt puhára főzzük.
Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor a tejföllel összekevert lisztet - melyet vízzel hígítunk - hozzáöntjük, közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítettem a végén.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre