Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös uborkasaláta

2 5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg kígyóuborka
  • 3 szál újhagyma vagy 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 nagy vagy 2 közepes gerezd fokhagyma
  • 5 dl víz
  • 3 tk 10 % ecet
  • 3 lapos tk só
  • 6 púpozott tk cukor
  • 1 ek tejföl (adagonként)
  • őrölt paprika

Elkészítés

    1. Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. A hagymát felkarikázzuk, összekeverjük az uborkával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A vízbe beletesszük az ecetet, a sót és a cukrot, elkavarjuk, hogy a só és a cukor feloldódjon, majd ráöntjük az uborkára. Tálalás előtt kb. fél órával készítsük el.
    2. Tálaláskor salátás tálkákba merjük, majd a tetejére tesszük a tejfölt, és meghintjük pirospaprikával.

    PIKÁNS UBORKASALÁTA 

    GYÖMBÉRES UBORKASALÁTA PIRÍTOTT SZEZÁMMAGGAL 

    EREDETI TZATZIKI SALÁTA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Kedves Adrianna89 ! Nagyon örülök neki,hogy ízlik az egész családnak!:) További sikereket a konyhában!:)) Üdv: jabaki
Adrianna89
Kedves Jabaki! Elkészítettem az általad írt uborkasalit, nagyon ízletes, és tökéletes recept, az egész család kedvence! Ajánlom mindenkinek!!!! Nagyon de nagyon finom! :)

Hasonló Receptek

Magazin