Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös tormamártás

1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tormát megtisztítjuk, megmossuk, finom reszelőn lereszeljük, és lapos tányéron szétterítjük. Pár percre gőz fölé tartjuk.

A zsírból és a lisztből fehér rántást készítünk, húslével fölengedjük, simára keverjük, összeforraljuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a tormát, ezzel is jól összefőzzük, ecettel, cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.

Sült vagy párolt halak, húsok, grillezett zöldségek finom kísérője.

Megjegyzés

Aki szereti, ha csípősebb a mártás, a gőz fölé tartást bátran elhagyhatja. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss