Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös tökleves szalonnafalatokkal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, majd kevés sóval, bő vízzel és 1 kanál ecettel feltesszük főni. (Az ecettől nem fog szétfőni, ezért kell már most tenni a főzőlébe.) Beletesszük az apróra vágott kaprot is. Kb. 10-15 percig főzzük.

Közben elkészítjük a habarást a liszttel, a tejjel, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A forró léből merünk a habaráshoz, és simára keverjük azzal is. Mikor kellően felmelegítettük, hozzáadjuk a leveshez. Néhány percig főzzük, hogy ne legyen lisztízű az elkészülő étel.

Az apróra vágott szalonnát enyhén kiolvasztjuk (nem kell nagyon kisütni). Kikapcsoljuk alatta az égőt, majd mikor kicsit lehűlt a zsír, rátesszük a pirospaprikát, és mindenestől hozzáadjuk a leveshez.
Ha szükséges, az ecetet még pótoljuk.

Megjegyzés

A sóval óvatosan, mert a szalonna sós!

Nagyon finom, kellemes étel. Főzelékként is megállja a helyét, ha kevesebb vízzel tesszük fel főni. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss