Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös sztrapacska

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.

2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.

3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk.

4. Lobogó sós vízbe szaggassuk a nokedlikat. Ha kész, szűrjük le.

5. Kiolajozott tepsibe helyezzük a nokedlit, és 1 nagy pohár - sóval elkevert - tejfölt öntsünk rá. Óvatosan keverjük el, és szórjuk meg reszelt sajttal.

6. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt szépen rá nem pirul.

7. Tálaláskor pirított baconkockákkal szórjuk meg a tetejét.

Megjegyzés

Az én Édesanyám gyerekkorom óta így csinálja a sztrapacskát. Isteni finom, és olcsóbb is, mint juhturóval. - Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek

Friss