Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös sóskaleves

MME MME
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csontot és a zöldségeket 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük.

2 dkg zsírban a karikára vágott hagymát megpirítjuk, a megmosott sóskát beletesszük, megpároljuk, majd a leszűrt levessel felöntjük.

3 dkg zsírból és 6 dkg lisztből rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük és a levesbe keverjük. 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük vagy
botmixerrel pépesítjük.

Tálalás előtt a tejfölt belekeverjük, és vajban pirított zsemlekockával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss