Tejfölös sóskaleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg sertéscsont
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyemgyökér
  • 50 dkg sóska
  • 5 dkg zsír
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg só
  • 3 dkg cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 zsemle
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej hagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A csontot és a zöldségeket 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük.

    2 dkg zsírban a karikára vágott hagymát megpirítjuk, a megmosott sóskát beletesszük, megpároljuk, majd a leszűrt levessel felöntjük.

    3 dkg zsírból és 6 dkg lisztből rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük és a levesbe keverjük. 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük vagy
    botmixerrel pépesítjük.

    Tálalás előtt a tejfölt belekeverjük, és vajban pirított zsemlekockával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek