A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk, a kukoricát és a jalapenót lecsepegtetjük, a kaliforniai paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd apró kockákra vágjuk.
Egy tortillalapot megkenünk fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk a sonka, a morzsolt kukorica, a kaliforniai paprika, a sajt és a jalapeno negyedét. A tetejére egy újabb tortillalapot teszünk.
Serpenyőben, közepes hőfokon egy kevés vajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor a tészta túl hamar megsül!). Beletesszük a quesadillát, a tetejére pedig egy kis darab vajat, és addig sütjük, míg az alja aranybarna lesz. Sütés közben a két tortillalap szélét összenyomkodjuk, hogy a megfordításánál ne potyogjon ki a töltelék. Megfordítjuk, és addig sütjük, míg a sajt megolvad benne, és a másik oldala is aranybarna lesz. Ugyanígy összeállítjuk és megsütjük a maradék három quesadillát is.