Tejfölös-sonkás quesadilla

Hozzávalók

  • 8 db tortillalap
  • 15 dkg vaj
  • A szószhoz:
  • 1 kis pohár tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sajt
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
  • 15 dkg kaliforniai paprika (piros)
  • 10 dkg jalapeno paprika (üveges)

Elkészítés

    1.

    A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

    2.

    A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk, a kukoricát és a jalapenót lecsepegtetjük, a kaliforniai paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd apró kockákra vágjuk.

    3.

    Egy tortillalapot megkenünk fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk a sonka, a morzsolt kukorica, a kaliforniai paprika, a sajt és a jalapeno negyedét. A tetejére egy újabb tortillalapot teszünk.

    4.

    Serpenyőben, közepes hőfokon egy kevés vajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor a tészta túl hamar megsül!). Beletesszük a quesadillát, a tetejére pedig egy kis darab vajat, és addig sütjük, míg az alja aranybarna lesz. Sütés közben a két tortillalap szélét összenyomkodjuk, hogy a megfordításánál ne potyogjon ki a töltelék. Megfordítjuk, és addig sütjük, míg a sajt megolvad benne, és a másik oldala is aranybarna lesz. Ugyanígy összeállítjuk és megsütjük a maradék három quesadillát is.

    A videót itt találjátok >>> 

Aki nem szereti a tejfölös alapot, készíthet paradicsomosat is darabolt paradicsomkonzervből, paradicsompüréből, csiliszószból, áttört fokhagymából, oregánóból, bazsalikomból és sóból.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin